Limon Tour
World Guide
DriveZona
Tranzito
پنج شنبه, 29 شهریور 1403
ثبت نام
Cma.31 - ماجرای برخواستن شوالیه تاریکی
  ماجرای برخواستن شوالیه تاریکی
به روایت کریستوفر نولان!
 
   
  اطلاعات مقاله اختصاصی  
 
نویسنده مقاله: سروش ممدوحی
تاریخ ارائه در مجله: بیست و هشتم اسفند ماه یکهزار و سیصد و نود و یک
اطلاعات نشریه: مجله شماره 04 سینماسنتر
اطلاعات دریافت نسخه منتشر شده: دانلود مجلهسینماسنتر شماره 04 (ویژه نوروز 1392)
تاریخ ارائه در سایت سینماسنتر: نوزدهم فروردین ماه یکهزار و سیصد و نود دو
طراح بنر: فرخ فرمان
ارائه دهنده: انتشارات الکترونیکی سینماسنتر
 
     
   
     

 

  این تحلیل تحت کپی رایت سایت سینماسنتر منتشر شده است لذا هر گونه کپی از این نوشته بدون مجوز نویسنده و سایت سینماسنتر CinemaCenter.ir نقض آشکار قوانین کپی رایت محسوب میگردد.  
   
  مقاله شماره سی و یک  
 

ماجرای برخواستن شوالیه تاریکی
به روایت کریستوفر نولان!


سال 2003 بود که کمپانی Warner Bros خبر از آوردن دوباره شخصیت کامیکی معروف خوب به پرده سینماها داد، به کارگردانی فردی که تا آن روز فقط دو فیلم از او دیده شده بود. کریستوفر نولان، کارگردانی بود که قبل از به­دست گرفتن پروژه بتمن تنها در پرونده کاری خودMemento و Following را داشت، اما با شجاعت تمام آمد و بتمن را دوباره در سینماهای جهان احیا کرد! بتمنی که پیش از این توسط تیم برتون نیز ساخته شده بود، اما فیلمی که نولان قرار بود بسازد با تمام بتمن­های ساخته شده تفاوت عمده­ای داشت. نولان ابتدا ساخت فیلم اول خود از این سری از بتمن­ها با نامbatman begins را آغاز کرد که در سال 2005 اکران شد و چهره جدیدی از بتمن به نمایش گذاشت که تا آن روز بتمن و شخصیت­های ابرقهرمانی کامیکی را به این شکل ندیده بودیم. این تغییر و تحول به مزاق منتقدان خوش آمد و این جسارت نولان را تحسین کردند. بعد از موفقیت خوبِ آغاز بتمن، نولان به سوی ساخت دومین فیلم از بتمن رفت و نامDark Knight را برای آن برگزید. شوالیه تاریکی، نام دومین فیلم از سری بتمن نولان بود که این بار بتمن به جنگ دشمن دیرینه خود در کتاب­های بتمن یعنی جوکر یا بذله گو می­رود. نولان این قسمت از بتمن را طوری ساخت که همه منتقدان به تشویق نولان و بازی زیبای هث لجر پرداختند، طوری­که هث لجر توانست برای این فیلم اسکار بهترین بازیگر مکمل مرد را از آن خود کند و جوایز دیگری نیز نصیب شوالیه تاریکی شود. نولان در شوالیه تاریکی تمام و کمال به همه موارد از کاراکترها و شهر گاتهام پرداخت تا بتواند در آخرین قسمت از سری بتمن خود درDark knight Rises پایان باشکوهی را برای بتمن خود بپروراند. نولان زمانی آماده ساخت آخرین قسمت بتمن می­شد که دیگر نمی­توانست از جوکر استفاده کند و هث لجر، بازیگری که در شوالیه تاریکی نقش جوکر را ایفا کرد، از دنیا رفته بود. اما نولان می­خواست برایDark Knight Rises رقیبی جدی پیدا کند و در آخرین نسخه از بتمن کاراکتر "بین" را خلق کرد.

بتمن نولان بعد از گذشت 7 سال در Dark Knight Rises به پایان می­رسد و این بار در این قسمت که هشت سال از اتفاقات شوالیه تاریکی و مرگ عشق بتمن، راچل، رخ می­دهد، بتمن (کریستین بیل) بعد از آن اتفاقات حال در گوشه خانه خود افتاده است و مرگ راچل او را درمانده و آزرده کرده است. داستانDark Knight Rises از آنجا شکل می­گیرد که فردی به نام "بین" دوباره آشوب را به شهر گاتهام می­آورد و حال که گاتهام، هاروی دنت را به عنوان قهرمانِ خود می­شناسد، بدون محافظ می­ماند. بتمن نیز خود را به نوعی بازنشست کرده است. اما بعد از کارشکنی­هایِ بین و نابودی تقریبی شهر گاتهام، دوباره بتمن به مبارزه با او می­پردازد البته این بار در کنار خود کل شهر گاتهام و همچنین زن گربه­ای (آن هاتاوی) را نیز دارد. و در نهایت پایانی بر سه گانه کریستوفر نولان شکل می­گیرد...
بتمنِ نولان در قسمت سوم نتوانست انتظارات را برآورده نماید و آن­طور که باید و شاید به سمت خوبی پیش برود. در اصل سومین قسمت شوالیه تاریکی به خاطر مقایسه با فیلم دوم نولان از این سه گانه شکست خورده نامیده شد. البته نولان توانست در اواسط فیلم به این قسمت روح خاصی بدهد و از اوایل فیلم (معرفی کاراکترهای جدید و قدیمی فیلم) که در حدود 40 دقیقه از فیلم بود، به خوبی فاصله بگیرد و در پایان و البته 40 دقیقه پایانی فیلم یک اکشن جالب را به نمایش درآورد . نولان در تلاش بود که این فیلم را از مقایسه با شوالیه تاریکی دور نگه دارد اما در این موضوع اصلا موفق عمل نکرده است، چون شوالیه تاریکی آنقدر خوب و جذاب ساخته شده بود که هرکسی آن فیلم را دیده باشد بدون شک بلافاصله، فیلم بعد را با آن مقایسه می­کند و شخصیت­ها و... را مورد بررسی قرار می­دهد. 

سه گانه بتمن نولان در حالی به اتمام رسید که همگان بعد از اکران فیلم آخر نولان، یعنی اینسپشن، برای اکران این فیلم لحظه شماری می­کردند و برای اولین روز اکران در 20 جولای 2012 آماده می­شدند. اما روز اکران اتفاق شومی برای فیلم رخ می­دهد. در اولین روز اکران در کلورادو، فردی با قیافه­ای به شکل جوکر به سینمایی در آن شهر می­رود و با شلیک­های پیاپی به سمت تماشاگران 12 نفر را می­کشد و نزدیک به 50 نفر را نیز راهی بیمارستان می­کند و این افتتاحیه­ای است بر آخرین فیلم بتمن نولان تا فیلمی که همگان انتظار داشتند رکورد شوالیه تاریکی را بزند حال با رکود تماشاگر مواجه می­شود و در فروش نیز افت می­کند. اکران­های ابتدایی فیلم یکی پس از دیگری در کشورهای مختلف متوقف شد و نولان و دیگر دست اندرکاران فیلم و حتی استودیوی فیلم، تبلیغات فیلم را متوقف کردند و با قربانیان این حادثه احساس همدردی کردند. فیلم نولان که گفته می­شد در قسمت قبلی خود، یعنی شوالیه تاریکی، دچار نحسی شده و نفرین شده است، این اتفاق در آن قسمت گریبانگیر این فیلم نشد و به این قسمت سرایت کرد، اما این اتفاقات نیز مانع رکوردشکنی­های بتمن نولان نشد و بتمن در مجموع فروش 1 میلیاردی شوالیه تاریکی را شکست و به رده هفتمِ پرفروش­ترین فیلم­های تاریخ سینما صعود کرد. فروشی که رضایت کامل سازندگان این فیلم را در بر داشت.

در نهایت باید گفت با مقایسه­ای کوتاه بین این سه گانه، به راحتی قسمت دوم را در صدر جدول قرار می­دهیم، قسمت سوم را در رده دوم و قسمت اول را در رده سوم. این را هم اضافه کنم که بتمنِ شوالیه تاریکی در هشت رشته نامزد اسکار شد و توانست در دو رشته این جوایز را مال خود کند، اما فکر نکنم شوالیه تاریکی بر می­خیزد به هشت رشته برسد و شاید بتواند در موزیک و جلوه­های ویژه این افتخار را کسب کند.

در این قسمت نیز مانند دو قسمت قبل، کریستین بیل در نقش بتمن (بروس وین) و در کنار او مورگان فریمن ، سر مایکل کین و گری اولدمن مثل قسمت­های قبل حضور دارند. به این جمع در این قسمت بازیگرانی چون آن هاتاوی (زن گربه­ای)، ماریون کوتیارد (میراندا)، تام هاردی (بین) و جوزف گوردن لویت (بلیک) اضافه شده­اند تا افسانه بتمن نولان را به اتمام رسانند. 
در پایان این را هم اضافه کنم که پایبندی نولان به گذشته واقعا زیباست و فیلم­برداری این فیلم بر روی نوار ویدئویی نشان از جسارت تمام نولان دارد و پایبندی به این موضوع و استفاده نکردن از تکنولوژی سه بعدی و البته استفاده از دوربین­های لارجIMAX وضوح و شفافیت خاصی را به بیننده القا می­کند و زیبایی دو چندانی به فیلم می­دهد. کاش ما نیز می­توانستیم این فیلم را در سینماهای دنیا و با این تکنولوژی می­دیدیم! ای کاش...

 
     
  با تشکر از پرنیان عزیز "parnian"بابت ویراستاری  
   
   
  این تحلیل تحت کپی رایت سایت سینماسنتر منتشر شده است لذا هر گونه کپی از این نوشته بدون مجوز نویسنده و سایت سینماسنتر CinemaCenter.ir نقض آشکار قوانین کپی رایت محسوب میگردد.  
  نویسنده: سروش ممدوحی  

 

ارسال نظر


کد امنیتی
بارگزاری مجدد

مطالب مرتبط با مطلب در حال مطالعه

تحلیل و بررسی ها

فروش ایالات متحده

53 $-M
فروش جهانی
3.4 $-M
فروش کلی
56.4 $-M

The Conjuring

 The Conjuring (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

279 $-M
فروش جهانی
308 $-M
فروش کلی
587.8 $-M

Despicable Me 2

 Despicable Me 2 (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

82 $-M
فروش جهانی
8.7 $-M
فروش کلی
90.8 $-M

Grown Ups 2

 Grown Ups 2 (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

33.7 $-M
فروش جهانی
--- $-M
فروش کلی
33.7 $-M

Turbo

 Turbo (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

72.8 $-M
فروش جهانی
110 $-M
فروش کلی
183 $-M

Pacific Rim

 Pacific Rim (2013) on IMDb

کپی رایت

این سایت تحت مالکیت مجموعه فرهنگی سینماسنتر میباشد و فعالیت آن مطابق قوانین میباشد، کلیه حقوق مطالب منتشر شده در این مجموعه متعلق به مجموعه فرهنگی سینماسنتر و مشمول قوانین کپی رایت و حفظ حقوق مولفین است. لذا هر گونه کپی برداری بدون قید منبع و نام نویسندگان نقض صریح قوانین کپی رایت محسوب گشته و مشمول مجازاتهای تعریف شده برای این نوع جرم می گردد. برای هر گونه برداشت از مطالب قبلا با مسئولان سایت هماهنگی حاصل نمائید.

سینماسنتر
مرجع نقد و بررسی فیلم و سریالهای تلویزیونی
 
تلفن: 
ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
وبسایت: http://CinemaCenter.ir

آمار سایت

بازدیدکنندگان
2746
مطالب
1050
وب لینک ها
6
نمایش تعداد مطالب
3505182
 

ما 18 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

آخرین اخبار

ورود/خروج

ثبت نام

*
*
*
*
*
*

پر کردن فیلد های ستاره دار ضروری است.